App' s voor ouderen

App's zijn kleine programma's die op een I-Pad of op een andere tablet geinstalleerd kunnen worden. Op deze pagina vindt u app's die handig zijn voor onder meer ouderen. Een aantal van deze app's worden ook in de VayaV-groepen behandeld. De app's worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Alle app's zijn te vinden in Google Play voor de Android tablets en de App Store voor de I-Pad's. Per app is een trefwoord gegeven. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. De meeste app's zijn voor individueel gebruik gratis. Waar dat niet het geval is wordt dat vermeld.

Patience

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000385-7e99e7f921/Solitaire
https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000401-b1be4b227d/Freecell

Patience is een spel voor één persoon. De naam "patience" komt uit het Frans en betekent "geduld", een verwijzing naar het feit dat de meeste spelen niet tot een goed einde worden gebracht. In het Amerikaans-Engels is het spel bekend onder de naam Solitaire. Er is ook een populaire versie die Freecell heet. Trefwoorden: patience of freecell.

App's zijn kleine programma's die op een I-Pad of op een andere tablet geinstalleerd kunnen worden. Op deze pagina vindt u app's die handig zijn voor onder meer ouderen. Een aantal van deze app's worden ook in de VayaV-groepen behandeld. De app's worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Alle app's zijn te vinden in Google Play voor de Android tablets en de App Store voor de I-Pad's. Per app is een trefwoord gegeven. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. De meeste app's zijn voor individueel gebruik gratis. Waar dat niet het geval is wordt dat vermeld.

Schaken

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000402-a74b3a9a88/schaken2

Schaken met vrienden en onbekenden uit de hele wereld. (trefwoorden: schaken of chess)

Wordfeud

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000388-9589f977ce/Wordfeud

Wordfeud is een variant van het welbekende bordspel Scrabble. Je kunt het spelen met bekenden of met willekeurige andere tegenstanders. Trefwoord: wordfeud.

Sociaal Contact

Facebook

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000403-305b8324f4/facebook

Met Facebook kan je openbaar of besloten met familie, vrienden en bekenden berichten, foto's en filmpjes uitwisselen. Ook kan je chatten (teksten naar elkaar sturen) en internet-bellen. Trefwoord: facebook.

Oscar Senior

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000390-61abc6389d/Senior

Oscar Senior is een gratis en eenvoudig te gebruiken applicatie ontworpen voor ouderen om met hun familie en vrienden te communiceren. Het heeft ook entertainment en informatie functies en de oudere kan op afstand hulp van een familielid of vriend krijgen. Trefwoord: oscar senior.

Nettie

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000391-5e4ae603f2/Nettie

Nettie is een app die mensen in een klein netwerk helpt om zaken duidelijk af te spreken en dit in een agenda toont. Nettie combineert de functionaliteit van WhatsApp en een Facebooktoepassing waarbij je steeds terug kunt kijken of en wie er in een centrale agenda een taak op zich heeft genomen. Trefwoord: nettie. Kijk ook op de website nettie.nu.

Zorg en Mantelzorg

Gezondheid en Veiligheid

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000398-241cf25167/gezondheid

Moet ik naar de dokter

De app geeft aan of u wel of niet contact op moet nemen met uw huisarts of de huisartsenpost. Door de samenwerking met Thuisarts.nl geeft de app ook zelfzorgadviezen wat u zelf kunt doen om uw klachten te verlichten. Met de GPS module kunt u vanuit de app meteen de route naar uw dichtstbijzijnde huisarts of huisartsenpost plannen. De app is wat lastiger te vinden. zoek op "moet ik naar de dokter", klik op "thuisarts" en scroll naar de onderkant van de pagina. Daar vindt u (bij "vergelijkbaar") het icoontje van de app. 

Thuisarts

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000393-36fbf38505/Thuisarts

De Thuisarts.nl app is een app voor informatie over uw ziekte en gezondheid. Daarnaast ondersteunt deze app u voor, tijdens en na uw huisartsenbezoek. 
Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. De informatie op Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord. Trefwoord: thuisarts.

Salvidas Alarm

Het Salvidas Alarm biedt mobiele alarmering en stuurt een alarmbericht naar uw ‘Redder in nood’ indien u niet in staat bent om zelf hulp in te schakelen. Het is een dagelijkse herinnering om na te gaan of het goed met u gaat. U kunt zelf bepalen wie uw ‘Redder in nood’ is. Dit kan een goede vriend, vriendin, familielid of mantelzorger zijn. Trefwoord: thuisarts.

Whatsapp

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000395-98c749abb9/Whatsapp

WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een tekstbericht stuurt. Het programma heeft ook een groepsgespreks-functie, zodat je het berichtje naar meerdere mensen zendt. Wanneer deze antwoorden, krijgen alle mensen in de groep dit te lezen. Maar behalve tekstberichten, verstuur je ook foto’s, video’s, geluidsopnames en zelfs jouw locatie via Google Maps. Trefwoord: whatsapp.

Goed Gebruik

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000396-6da5f6ea27/G2

'Goed Gebruik' is eigenlijk geen app, maar een website die ook op een tablet of telefoon goed te bekijken is. ‘GoedGebruik’ stelt onder meer filmpjes beschikbaar waarmee professionals en mantelzorgers de zelfredzaamheid van clienten met behulp van hulpmiddelen en technologie kunnen ondersteunen. Het betreft een grote hoeveelheid instructiefilmpjes onderverdeeld in de volgende categorien:

Bewegingen binnen de grenzen van het bed

Bewegingen van een zittende naar een zittende houding (zit-zit)

Steunkousen

Transfers en statische belasting (lig-lig)

Hygienische handelingen en statische belasting

Manoeuvreren en rijden

Aanvullingen obese cliënten

Kleine hulpmiddelen

Verzorgend wassen

Overige slimme films

Kraamzorg

Kijk op de website www.goedgebruik.nl

LiveSafe

https://leuk-voor-elkaar-kerkrade.webnode.nl/_files/200000397-60ddb62d0e/LifeSafe

Als gebruiker van de dienst kunt u via een speciaal mobiel alarmapparaat overal ter wereld met één druk op de knop hulp inschakelen. De LiveSafe dienst staat altijd in verbinding met een professionele alarmcentrale, met centralisten die uw taal spreken en via GPS bij een hulpoproep precies zien waar u zich bevindt. In combinatie met het online persoonlijk (medisch) dossier (MijnLiveSafe) kan zo heel snel de meest passende hulp worden Livesafegeboden. Van uw eigen contactpersonen, of van professionele hulpdiensten. Trefwoord: livesafe. Deze service kost geld.

© 2016 Worlds Collide. Alle rechten voorbehouden.